Allt blir bättre med ägg
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | HarperCollins Nordic |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 222 |
Vikt | 780 gr |
Utgiven | 2019-03-15 |
SAB | Qcaa |
ISBN | 9789150941944 |
Nyttigt, proteinrikt och lätt att variera här kommer allt du behöver veta om ägg! Allt blir bättre med ägg är skriven av Christopher Sjuve, författaren till bästsäljaren Allt blir bättre med bacon. Innehåller 86 recept med ägg som huvudingrediens och dessutom fakta om äggets historia, från Romarriket till idag.
Ägg är en av de mest mångfacetterade råvaror vi har, och tillagningssätten går att variera i all oändlighet. Dessutom upptäcker allt fler de nyttiga egenskaperna. Här berättar den norska tv-kocken och författaren Christopher Sjuve passionerat och insiktsfullt om allt du behöver veta om ägg. Fakta varvat med uppfinningsrika och välsmakande recept självklart med ägg som huvudingrediens.
Ur innehållet:
86 recept med ägg
Så kokar du ett perfekt ägg
Äggets historia från Romarriket till idag
Vad kom först, hönan eller ägget?
Ägget i vetenskapen
Kort sagt: Allt om ägg!
Både recept och kulturhistoria! Allt rikt illustrerat med färgstarka fotografier. Boken har svenskt förord av Tony Wallin, matskribent och före detta chefredaktör för tidningen Buffé.
***
Christopher Sjuve är kock, matredaktör och programledare i tv. Han har ett intensivt och kärleksfullt förhållande till mat i allmänhet och till ägg i synnerhet. Han har tidigare kommit ut med bästsäljaren Allt blir bättre med bacon (2015).