Klassiska och moderna drinkar
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Tivoli |
Genre | Mat och dryck |
Format | Kartonnage |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 63 |
Vikt | 333 gr |
Utgiven | 2008-09-15 |
SAB | Qcaf |
ISBN | 9789150500172 |
Bjud dina vänner på cocktailparty och servera både trendiga och klassiska drinkar. Det är inte svårt och du behöver inte ha barskåpet fullt med olika likörer och spritsorter. Med ett fåtal flaskor kan man skapa såväl traditionella som innovativa drinkar för olika tillfällen och smak. Om man utgår från de klassiska
drinkfamiljerna kan man variera i det oändliga och även skapa fritt efter vad man har hemma, vad man är sugen på för stunden eller vad som passar kvällens tema.
Moderna och klassiska drinkar är uppbyggd kring några av de mer klassiska drinkfamiljerna, där författaren berättar varje drinkshistoria och ursprung följt av en etablerad, officiell variant på drinken
och slutligen en modern tolkning på samma tema. Sist i boken bjuder några av Sveriges främsta bartenders på sina personliga favoritrecept för dagen.
Björn Kjellberg arbetar sedan 2007 som barchef på F12 Restaurant i Stockholm. Han är även utbildningsansvarig vid Grythyttans bartenderskola. Björns passion är cocktails och all den historia och kultur som omgärdar den klassiska tiden, men även råvarorna och hantverket bakom och den utveckling som lett oss från gallernas vin och kodablandningar till dagens cocktailrenässans.