Livet i Bokstavslandet åk 2 Lärarhandledning med Lärarwebb

Livet i Bokstavslandet åk 2 Lärarhandledning med Lärarwebb
Serie Livet i Bokstavslandet
Författare
Förlag Liber
GenreSpråk (inkl. lexikon, parlörer och ordböcker)
FormatEbok (nedladdning & online)
SpråkSvenska
Vikt0
Utgiven2021-04-27
SABFc
ISBN 9789147145294

Livet i Bokstavslandet åk 2 Lärarhandledning med Lärarwebb är ett paket för läraren i årskurs 2 som innehåller:

<ul> <li>Lärarhandledning (tryckt) </li> <li>Lärarwebb (digital licens, 12 mån)</li> </ul>

Lärarmaterialet innehåller:

<ul> <li>Förslag till terminsplaneringar, pedagogiska planeringar och anpassningar.</li> <li>Läxor, sekvensbilder, läsprotokoll och kartläggningsmaterial.</li> <li>Arbetsblad för kopiering.</li> <li>Digitala introduktioner som förbereder för läsningen av varje kapitel.</li> <li>Digitala introduktioner som visar hur eleverna ska arbeta i arbetsböckerna.</li> <li>Sidvisningar av alla sidor i både grön och röd Läsebok samt ur Arbetsboken.</li> <li>Språklekar och temaaktiviteter.</li> </ul>

<strong>Om Livet i Bokstavslandet-serien</strong>
Läseböcker om Ami, Bruno, Coco och Dani av Ulf Stark. Allt material är utprövat i klass, testat av lärargrupper och granskat av läsforskare.

<strong>Med hjälp av tv-serien fångar du elevernas intresse</strong>
Ta hjälp av UR:s populäraste tv-serie. Inled med ett avsnitt ur tv-serien, fortsätt med en digital introduktion i lärarwebben, introducera boksidorna och låt sedan eleverna arbeta och läsa vidare i böckerna. Ulf Stark har skrivit fristående läseböcker om Ami, Bruno, Coco och Dani. Berättelserna är unika, med inslag av humor och ligger nära barnens egna föreställningsvärld.
Livet i Bokstavslandet tar fasta på moden läs- och skrivforskning och utgår från Lgr22.

<strong>Läsebok på två nivåer</strong>
Eleverna har ofta stor spridning i läskunnighet, därför finns Livet i Bokstavslandets Läsebok på två nivåer. På så sätt får alla elever en gemensam läsupplevelse eftersom de läser samma berättelse. Det ger också läraren möjlighet att individualisera läsundervisningen. Årskurs 1 utgår från en kombinerad metod för läsinlärning, men med betoning på ljudmetoden.

<strong>Olika texttyper redan från start</strong>
Redan från åk 1 får eleverna träna sig i att läsa olika typer av texter. Läseboken innehåller sju faktatexter som knyter an till tv-programmens och böckernas teman. Detta följs sedan upp i åk 2 med berättande, poetiska, beskrivande, förklarande och instruerande texter, och i åk 3 även argumenterande texter, allt utifrån kursplanen.