Tretusen champagner
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Wahlström & Widstrand |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 552 |
Vikt | 2127 gr |
Utgiven | 2002-09-19 |
SAB | Qcaf |
ISBN | 9789146200222 |
Svenskarna är Nordens mest champagnedrickande folk! Och visst finns det många anledningar att öppna en flaska champagne. I detta praktverk får läsaren inspiration och kunskap av Richard Juhlin, ansedd som en av auktoriteterna i världen inom detta speciella område av vinprovning, som bedömer och ger en utförlig värdering av 3 000 champagner. Boken innehåller också en omfattande och välskriven genomgång av det bubblande vinets tillkomsthistoria och recept från ett antal toppkrogar i vindistriktet Champagne och i Stockholm.
Richard Juhlin medverkar regelbundet i TV och i andra sammanhang där han informerar och håller föredrag om champagne samt arrangerar provningar av drycken. Han har tidigare skrivit 2 000 Champagnes, Den stora provningen och Champagneboken.
Boken är rikligt illustrerad med färgfoton samt kartor över vinområden.