Tretusen champagner

Tretusen champagner
Författare
Medverkande
Förlag Wahlström & Widstrand
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor552
Vikt2127 gr
Utgiven2002-09-19
SABQcaf
ISBN 9789146200222
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Svenskarna är Nordens mest champagnedrickande folk! Och visst finns det många anledningar att öppna en flaska champagne. I detta praktverk får läsaren inspiration och kunskap av Richard Juhlin, ansedd som en av auktoriteterna i världen inom detta speciella område av vinprovning, som  bedömer och ger en utförlig värdering av 3 000 champagner. Boken innehåller också en omfattande och välskriven genomgång av det bubblande vinets tillkomsthistoria och recept från ett antal toppkrogar i vindistriktet Champagne och i Stockholm.

Richard Juhlin medverkar regelbundet i TV och i andra sammanhang där han informerar och håller föredrag om champagne samt arrangerar provningar av drycken. Han har tidigare skrivit 2 000 Champagnes, Den stora provningen och Champagneboken.

Boken är rikligt illustrerad med färgfoton samt kartor över vinområden.