Hälsa och kvalitet i arbetslivet - - mentala, fysiska och sociala aspekter
Författare | |
---|---|
Förlag | Studentlitteratur AB |
Genre | Medicin |
Format | Häftad |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 336 |
Vikt | 486 gr |
Utgiven | 2021-02-23 |
SAB | Vna |
ISBN | 9789144142500 |
Hälsa och kvalitet i arbetslivet ger en heltäckande belysning av hälsa i arbetslivet och dess koppling till kvalitet. Boken utgår från ett bredare perspektiv än andra böcker inom arbetsrelaterad hälsa.
Organisatoriska och fysiologiska aspekter på arbetsrelaterad hälsa täcks i boken på ett konkret och praktiskt sätt, både från individens och ledningens perspektiv. Ergonomi, kost, hjärnfunktion och träning vävs samman med hälsopromotion, organisatoriskt lärande, ledarskap och kvalitetsutveckling till en helhetsbild av hur arbetslivet kan bli en källa till hälsa.
Hälsa och kvalitet i arbetslivet riktar sig till studenter på utbildningar inom hälsovetenskap, hälsopedagogik samt personal- och arbetsmiljövetenskap. Boken lämpar sig även för grund- och påbyggnadsutbildningar inom ledarskap och är en utmärkt vägledning för alla som vill förbättra hälsan i arbetslivet – för sin organisation eller för egen del.
Organisatoriska och fysiologiska aspekter på arbetsrelaterad hälsa täcks i boken på ett konkret och praktiskt sätt, både från individens och ledningens perspektiv. Ergonomi, kost, hjärnfunktion och träning vävs samman med hälsopromotion, organisatoriskt lärande, ledarskap och kvalitetsutveckling till en helhetsbild av hur arbetslivet kan bli en källa till hälsa.
Hälsa och kvalitet i arbetslivet riktar sig till studenter på utbildningar inom hälsovetenskap, hälsopedagogik samt personal- och arbetsmiljövetenskap. Boken lämpar sig även för grund- och påbyggnadsutbildningar inom ledarskap och är en utmärkt vägledning för alla som vill förbättra hälsan i arbetslivet – för sin organisation eller för egen del.