Functional Foods : nutrition, medicin och livsmedelsvetenskap
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Studentlitteratur AB |
Genre | Medicin |
Format | Häftad |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 206 |
Vikt | 0 |
Utgiven | 2005-04-27 |
SAB | Vcbb |
ISBN | 9789144030654 |
Boken presenterar bakgrund och kunskap inom olika områden av "functional food science".
Författarna är alla specialister och forskare inom sina ämnesområden. De redogör för vad som är känt i dag och vilka förutsättningar som finns för att positivt påverka hälsan genom att äta ett specifikt livsmedel eller en livsmedelskomponent.
Boken vänder sig i första hand till högskolestudenter som ett viktigt och aktuellt komplement till traditionella böcker i näringslära.
Det kan vara livsmedelsstuderande, nutritionister, dietister, kostekonomer, hushållslärare, farmaceuter, apotekare samt studerande inom olika vårdutbildningar.