Chokladfabriken
Författare | |
---|---|
Förlag | Bokförlaget Forum |
Genre | Mat och dryck |
Format | Danskt band |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 144 |
Vikt | 0 |
Utgiven | 2008-01-16 |
ISBN | 9789137133294 |
Chokladfabriken innehåller det mesta du behöver veta om choklad, dess ursprung, historia och olika sätt att njuta av den. Du får lära dig hur man bäst vårdar choklad i hemmet och varför mörk choklad är som fransk film. Landslagskonditorn Martin Isaksson som tillsammans med sin fru Ellinor river Chokladfabriken i Stockholm bjuder på ett stort antal chokladrecept. Och sommelieren Maja Berthas tipsar om vilka drycker som får en redan god choklad att bli himmelsk.
Om vi fick bestämma skulle alla äta minst fem chokladbitar per dag. Då skulle konflikterna bli färre, eftersom choklad motverkar blodsockerfall. Kärleken skulle bli större, eftersom choklad gör att vi känner oss förälskade. Men framför allt skulle vi bli bättre människor, eftersom god choklad kräver att vi stannar upp en stund och bara njuter. Ur inledningen till Chokladfabriken.