Matlexikonet

Matlexikonet
Författare
Medverkande
Förlag Bokförlaget Forum
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor264
Vikt988 gr
Utgiven2007-09-19
SABQcaa(x)
ISBN 9789137129679
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

4 800 uppslagsord över allt som hör mat och kokkonst tillVet du vad amuse bouche, quinoa, breiflabb, chipotle, barista och halva är? Var ordet barbecue har sitt ursprung? Känner du till Charles Emil Hagdahl? Paul Bocuse? Cajsa Warg? Erik ”Bullen” Berglund? Letar du efter recept på blinier? Kalmarlåda? Lemon curd? Biff Greta? Gazpacho? Vad består egentligen garnityren à la florentine, à la bordelaise och à la grecque av? Vad betyder blondera, blanchera och lardera?Svaren på dessa frågor och många fler finns i Matlexikonet  -- en praktisk, innehållsrik och rolig bok om matkunskap och matbordets fröjder.Boken är illustrerad med teckningar av Eva-Jo Hancock.

Birgit Hemberg var under många år redaktionschef på tidningen Allt om Mat och dessförinnan matjournalist på Dagens Nyheter. Hon har fått flera fina utmärkelser inom det gastronomiska området och lovord för utomordentliga insatser i främjandet av svensk matkultur. Hon har också medverkat i en rad kokböcker.