Jag äter - och förblir smal

Jag äter - och förblir smal
Författare
Medverkande
Förlag Bokförlaget Forum
GenreMedicin
FormatKartonnage
SpråkSvenska
Antal sidor254
Vikt0
Utgiven2002-08-07
SABVmbb
ISBN 9789137116426
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Gå ner i vikt genom att äta mycket men rätt och balanserat. Lär dig att behålla vikten genom att behålla de goda vanorna. Den världsberömda Montignac-metoden har med framgång använts av miljoner kvinnor och män. Den lär ut ett nytt sätt att äta och leder till inte bara ett smalare utan också ett bättre och friskare liv. Tidigare var en del forskare skeptiska mot Montignacs metoder att förorda mycket mat, för då handlade allt om att äta mindre mat. Montignac hävdar att man inte längre behöver räkna kalorier utan det viktigaste är att känna till de olika grupperna av födoämnen (kolhydrater, proteiner, fetter, kostfibrer) och hur de påverkar blodsockerhalten. Här handlar det om att veta vilket glykemiskt index som gäller, det vill säga hur långsamt eller snabbt maten påverkar blodsockerhalten. Balansen mellan de olika grupperna är också viktig. Här är några av de punkter som Montignac tar upp i denna vidareutveckling av sin mycket uppskattade metod:

* ät dig mätt utan begränsning vad gäller kvantitet och utan att räkna kalorier

* ät tre måltider om dagen på bestämda tider och hoppa aldrig över ett mål

* undvik att småäta mellan målen

* se till att måltiderna är planerade och varierade

* upprätthåll balansen mellan kolhydrater, fetter och proteiner varje dag

* ät mindre mättat fett (kött, feta charkuterier, smör, fet mjölk) till förmån för fett från fisk, olivolja, solrosolja

* undvik sötade drycker

* drick inte mer än ett glas vin (10 cl) eller öl (20 cl) till varje måltid

* undvik starkt kaffe, ta hellre koffeinfritt

* ät långsamt, tugga ordentligt och se till att det råder en trevlig stämning vid matbordet

Som avslutning bjuder Montignac på recept på allt från auberginegratäng, ugnsbakad tonfisk med purjolökssås, tomatkaka, fikonkompott i rödvin till chokladmousse och mörk chokladkaka.