Vego Paradiso : en smak av det veganska köket
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Natur & Kultur |
Genre | Mat och dryck |
Format | Danskt band |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 115 |
Vikt | 208 gr |
Utgiven | 1980-01-01 |
SAB | Qcabc |
ISBN | 9789127356931 |
Vad har kryddig cashewnötscurry, lena scones, mustig minestronesoppa gemensamt? Jo, här tillagas de alla utan animaliska ingredienser. Tillsammans med ytterligare ett 60-tal läckra recept är det här en guldgruva inte bara för veganer utan för alla som vill äta grönt, hälsoriktigt och gott. Författarens egen favoriträtt är den kladdiga lasagnen, gärna med ett glas gott vitt vin till
Smått, Supersnabbt, Sydländskt, Smakrikt, Snällt, Svenskt, Snyggt, Såsigt, Smuligt och Smaskigt. Under dessa rubriker hittar man rätter för såväl vardagsmiddagen som bjudningen. Det är recept lika mycket för den övertygade veganen som för den som bara sporadiskt äter vegetariskt eller vill kunna bjuda veganer på middag ibland.
Recepten, lite näringslära och lite veganhistorik om da Vinci och andra gröna gubbar kombinerat med tips på bra webbsidor och litteratur gör det här till veganernas favoritbok. Den är faktagranskad av Åke Bruce, Livsmedelsverket, och dietisten Anna-Lena Andersson.
Vego Paradiso är en favorit i repris. På mångas begäran kommer den nu i färgpocket.