Fredriks fiskar

Fredriks fiskar
Författare
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor155
Vikt720 gr
Utgiven2006-05-15
SABQcaal
ISBN 9789127356863
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
<blockquote>

"Fredrik Eriksson, numera p&aring; L&aring;ngbro v&auml;rdshus, har en s&auml;rskild f&ouml;rm&aring;ga att g&ouml;ra mat som k&auml;nns b&aring;de v&auml;lbekant och ny."
<em>Dagens Nyheter</em>

</blockquote>

Fisk &auml;r en fantastisk r&aring;vara och inget kan vara mer l&auml;ttlagat &ndash; Fredrik Erikssons recept inspirerar till att &auml;ta fisk oftare. H&auml;r finns de enkla r&auml;tterna, d&auml;r basen kan utg&ouml;ras av fryst fisk, men ocks&aring; de lite lyxigare med f&auml;rsk fisk, favoriterna som passar hela familjen och r&auml;tter med fisk och skaldjur som plockmat. S&aring;v&auml;l s&ouml;t- som saltvattenfiskar finns med i recepten.

De flesta svenskar &auml;lskar fisk, men inte s&auml;llan sviktar sj&auml;lvf&ouml;rtroendet n&auml;r det kommer till sj&auml;lva tillagningen. R&auml;tterna i den h&auml;r kokboken &auml;r enkla att g&ouml;ra. H&auml;r finns recept utan en massa s&aring;ser som kr&auml;ver att man kokar fond. Genomg&aring;ende smaks&auml;ttare &auml;r bland annat citron, dill, senap, gr&auml;sl&ouml;k, persilja och kapris &ndash; sj&auml;lvklara kryddor som lyfter fram fiskens egna unika smaker.

H&auml;r finns r&auml;tter f&ouml;r vardag och fest. En vanlig m&aring;ndag kan det till exempel passa bra med en snabb fiskbullegryta smaksatt med saffran och kajennpeppar, medan man p&aring; l&ouml;rdagskv&auml;llen serverar halstrad f&auml;rsk fj&auml;llr&ouml;ding med l&ouml;jromspotatis.

Fisk och skaldjur g&aring;r ocks&aring; utm&auml;rkt att servera som tilltugg. Receptet p&aring; till exempel citronmarinerad ansjovis med kapris g&ouml;r sig lika bra p&aring; midsommarbuff&eacute;n som till gott tilltugg tillsammans med en kall &ouml;l eller ett glas l&auml;tt r&ouml;dvin.

<strong>Fredrik Eriksson</strong>&nbsp;&auml;r en av v&aring;ra mest erk&auml;nda kockar, med utn&auml;mningar som &Aring;rets kock och Kockarnas kock i ryggen. Han har tidigare medverkat i ett tiotal kokb&ouml;cker, och har skrivit bl.a.&nbsp;<em>Fredriks fiskar</em>&nbsp;(2006),&nbsp;<em>Fredriks skaldjur</em>&nbsp;(2007) och&nbsp;<em>Hela &aring;rets kokbok&nbsp;</em>(2010). Fredrik Eriksson var ocks&aring; huvudredakt&ouml;r f&ouml;r Bonniers kokbok.