Semlor
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Natur & Kultur |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 92 |
Vikt | 332 gr |
Utgiven | 2006-01-16 |
SAB | Qcae |
ISBN | 9789127356504 |
I den här boken hittar man förstås bästa receptet till den klassiska grädd- och mandelmassefyllda semlan, men här finns också underbara nymodigheter som exempelvis saffranssemlor med lingongrädde, chokladkaffesemlor, valnötsfyllda briochesemlor med konjaksfikon och sommarsemlor med hallon och blåbär tillsammans med ett tiotal andra smaskigheter.
Men den här boken handlar inte bara om recept. Den berättar också om traditionerna kring vårt fastlagsfirande, till exempel om hur hetväggen blev en gräddfylld bulle, och kuriosa som hur många i Göteborg respektive Stockholm som tycker det är direkt fel att äta semlor före fettisdagen. Karnevalsfirande och pannkakslopp är några utomsvenska traditioner som också får plats jämte fakta om härliga fastlagsbröd från hela världen.
<hr>
Mia Öhrn
är bagare och konditor med erfarenhet från bland annat Grand Hôtel Stockholm. Hon har tidigare skrivit böckerna Kladdkakor, Godis och Guide till Stockholms sommarkaféer.