Chilipeppar
Serie | Gröna serien |
---|---|
Författare | |
Medverkande | |
Förlag | Natur & Kultur |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 96 |
Vikt | 0 |
Utgiven | 2004-03-19 |
SAB | Qedk |
ISBN | 9789127354609 |
Här presenteras många sorter som passar i vårt klimat och ger bra skörd även om man inte har tillgång till växthus. Både bilder och odlingstips är så inspirerande att det kliar i fingrarna att få sätta igång.
Chilifrukterna har vackra, dramatiska former och färger. Och smaken! Den kan vara mild och söt eller riktigt stark. Efter flera års odling både på friland och i växthus vet Philippe Plöninge hur man odlar denna exotiska grönsak och hur skörden bäst förvaras. Dessutom delar han med sig av sina läckra recept och tips på hur man förvarar skörden.
Chilipeppar är en mycket gammal och älskad växt som ingick i sydamerikansk matlagning långt före spanjorernas ankomst. Och spanjorerna blev så förtjusta att de genast tog hem frön för att kunna odla olika sorter hemma i Spanien. Här berättas även om chilipepparens vandring från det peruanska och mexikanska köket till våra breddgrader.
Chilipeppar ingår i Gröna serien.
<hr>
Philippe Plöninge är trädgårdsmästare på Bergianska trädgården i Stockholm där han också ibland ordnar utställningar av grönsaker, bland annat en uppmärksammad utställning om chilipeppar för ett par år sedan.