Vego Paradiso : en smak av det veganska köket

Vego Paradiso : en smak av det veganska köket
Författare
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreMat och dryck
SpråkSvenska
Antal sidor115
Vikt0
Utgiven2000-09-13
SABQcabc
ISBN 9789127353107
Vad har t ex kryddig cashewnötscurry, lena scones, pikant linssallad och mustig minestronesoppa gemensamt? Jo, alla kan tillagas utan animaliska produkter. Intresset för vegetarisk mat och veganmat ökar och man kan säga att en matrevolution är på gång i västvärlden. Allt fler blir veganer, vegetarianer eller helt enkelt blandkostare, som ofta väljer bort kött och fisk till förmån för vegorätter.

Här finns ett 80-tal läckra recept från det veganska köket. Många har hämtat inspiration från Asien, bland annat från det indiska och thailändska köket, men det finns också rätter för den hängivna husmanskostälskaren, till exempel pyttipanna, biff med potatis och spaghetti bolognese. Här kan man också läsa om vilka som egentligen var de första veganerna i världen, hur man gör för att vara säker på att få i sig alla näringsämnen och vad man säger till vänner och bekanta som ifrågasätter ens val av mat.

För den intresserade finns förslag på sajter, tidningar och litteratur inom området, listor över olika livsmedelstillsatser och en mindre ordlista.
<hr> Pia Hall är journalist och har bland annat varit verksam på tidningen Gourmet. Hon är född 1967, bosatt i Stockholm och är sedan flera år tillbaka själv vegan.