Pasta wizard : Teknik & recept för magisk italiensk pasta

Pasta wizard : Teknik & recept för magisk italiensk pasta
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor176
Vikt668 gr
Utgiven2024-09-27
SABQcaa
ISBN 9789127188730

Oskar Montanos k&auml;rlek till pasta b&ouml;rjade tidigt i barndomen med hans italienska morfars oxsvansragu varje s&ouml;ndag. Efter tio &aring;r av pizzadegn&ouml;rderi och boken <em>Pizza wizard </em>&auml;r fokus nu p&aring; pasta och vad det &auml;r som g&ouml;r att det &auml;r s&aring; bra comfortmat.

Tusentals tester med olika mj&ouml;ler och blandningar har kn&aring;dats f&ouml;r att hitta den ultimata pastadegen och de b&auml;sta recepten f&ouml;r b&aring;de f&auml;rsk och torkad pasta. F&ouml;lj med p&aring; Oskars jakt d&auml;r han bjuder p&aring; sina favoritpastar&auml;tter fr&aring;n olika platser i Italien.

Pasta wizard &auml;r handboken f&ouml;r dig som vill g&ouml;ra grym pasta hemma. Under flera &aring;r har Oskar Montano experimenterat f&ouml;r att f&aring; till de perfekta degarna och hitta r&auml;tt pastasort till r&auml;tt s&aring;s. Boken inneh&aring;ller ett 40-tal riktiga favoriter, allt fr&aring;n klassiker som amatriciana, carbonara och pasta vongole till ragu napoletano och agnolotto med fonduta di parmigiano. M&aring;nga av recepten har Oskar samlat p&aring; sig via m&ouml;ten med olika m&auml;nniskor under otaliga resor genom byar och st&auml;der i Italien.

Oskar Montano &auml;r del&auml;gare och grundare till pizzeriorna 800 Grader
och 800 Grader Slice i Stockholm. Hans k&auml;rlek till pasta b&ouml;rjade tidigt
under barndomen n&auml;r hans italienska morfar lagade oxsvansragu varje s&ouml;ndag. Efter tio &aring;r av pizzan&ouml;rderi och boken Pizza wizard &auml;r fokus nu allt som r&ouml;r pasta &ndash; fr&aring;n deg, teknik och verktyg till smak och konsistens.