Kocken & fiskaren

Kocken & fiskaren
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Digital
GenreMat och dryck
FormatEbok (EPUB)
SpråkSvenska
Antal sidor192
Vikt0
Utgiven2024-08-23
SABQca
ISBN 9789127188518
<p class="paragraph"><strong>Vinnare i kategorin <em>M&aring;ltidsutensilier</em> i &Aring;rets Svenska M&aring;ltidslitteratur 2024&nbsp;</strong>

<p class="paragraph">Kocken Mikael och fiskaren Hubbe g&ouml;r en fiskeresa genom Sverige. Det som nappar och f&aring;ngas lagas till med stor omsorg och k&auml;nsla &ndash; fr&aring;n gl&ouml;dgrillad str&ouml;mming och cajunkr&auml;ftor till sashimi p&aring; &ouml;ring till r&ouml;ding bakad i brynt sm&ouml;r och g&auml;ddqueneller i kr&auml;fts&aring;s.

<p class="paragraph">Hur eller vad du fiskar spelar egentligen inte s&aring; stor roll, det viktigaste &auml;r att du tar dig ut. L&auml;r dig mer om att ta tillvara p&aring; svenska matfiskar, om deras ekologi, och vilka redskap och enkla handlag som beh&ouml;vs f&ouml;r god fiskelycka. Missa inte Mikaels alla grymma s&aring;ser till fisk och Hubbes allra viktigaste tips f&ouml;r fisketuren!

<p class="paragraph">Mikael Einarsson &auml;r kr&ouml;gare och kock p&aring; Chez Jolie i Stockholm. Han har l&aring;ng erfarenhet fr&aring;n de klassiska k&ouml;ken. Hubbe Lemon &auml;r j&auml;gm&auml;stare p&aring; J&auml;ringe g&aring;rd i Roslagen och &auml;r utbildad fiskeguide. Tillsammans har de tidigare gett ut <em>Kocken &amp; j&auml;garen</em>.

<p class="paragraph">--------------------

<p class="paragraph">&rdquo;Allt som allt en bra kombo av fiskehandbok, fiskeskildring och fiskkokbok.&rdquo;
<em><strong>BTJ</strong></em>