Allt gott : fyra säsonger av måltider att minnas

Allt gott : fyra säsonger av måltider att minnas
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreMat och dryck
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor208
Vikt662 gr
Utgiven2024-05-28
SABQcaa
ISBN 9789127188013

<em>"</em>Allt gott &auml;r inspiration vackert f&ouml;rpackad f&ouml;r den som vill f&ouml;rnya sin receptsamling med r&auml;tter som ger lite mer och g&auml;rna k&auml;nns lite lyxigare."
<em><strong>BTJ</strong></em>

Vad ska jag laga? Den fr&aring;gan st&auml;ller man sig allt som oftast n&auml;r man ska bjuda hem sina v&auml;nner p&aring; middag. Det f&aring;r g&auml;rna vara n&aring;got extra gott som k&auml;nns s&aring;v&auml;l nytt som sp&auml;nnande, men utan att vara f&ouml;r komplicerat att tillaga eller kr&auml;va timmar av f&ouml;rberedelser. Och just precis detta &ndash; l&auml;ttillg&auml;nglig matinspiration f&ouml;r de stunder d&aring; du vill laga det lilla extra utan att sl&aring; knut p&aring; dig sj&auml;lv &ndash; &auml;r grunden f&ouml;r kokboken signerad den kreativa studion Cena Atelier.

<em>Allt gott &ndash; Fyra s&auml;songer av m&aring;ltider att minnas</em>&nbsp;f&ouml;ljer &aring;rets fyra &aring;rstider, d&auml;r r&aring;varor, ljus, nyanser och k&auml;nsla skiftar fr&aring;n s&auml;song till s&auml;song. Kapitlen tar oss genom v&aring;rens l&auml;tta pirrighet till sommarens soldr&auml;nkta ledighet, vidare mot h&ouml;stens omfamnande ro f&ouml;r att slutligen leda oss fram till krispiga vinterdagar. Fr&aring;n v&aring;rens f&ouml;rsta sp&auml;da ugnsbakade rabarber till vinterns mustiga l&aring;ngkokta ragu.

Kokboken bjuder p&aring; ett 70-tal noga utvalda f&ouml;rr&auml;tter, varmr&auml;tter och desserter. Stort och sm&aring;tt, salt och s&ouml;tt &ndash; h&auml;r v&auml;ntar fyra s&auml;songer av m&aring;ltider att minnas.

Sofia Nilsson &auml;r kostvetare, kock och matkreat&ouml;r, Josephine Johansson &auml;r art director, Liv Bossuyt &auml;r redakt&ouml;r och Agnes Regell &auml;r skribent. De f&ouml;renas i k&auml;rleken till v&auml;llagad, god mat och matupplevelser som &auml;r n&aring;got extra, och brinner f&ouml;r att inspirera till just detta. Tillsammans g&ouml;r de matmagasinet Cena sedan 2022.