Marmeladeriet : Om konsten att förädla frukt & bär

Marmeladeriet : Om konsten att förädla frukt & bär
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Digital
GenreMat och dryck
FormatEbok (EPUB)
SpråkSvenska
Antal sidor224
Vikt0
Utgiven2025-05-16
ISBN 9789127188006

I köket hemma hos Sanna Fyring Liedgren bubblar det nästan ständigt i koppargrytan på gasspisen. Frukt och bär blir till marmelad, sylt och gelé – utan tillsatser och med bara naturliga ingredienser. Så som man kokade förr.

Med hj&auml;lp av <em>Marmeladeriet</em>&nbsp;l&auml;r du dig att f&ouml;r&auml;dla frukt och b&auml;r p&aring; ett h&aring;llbart s&auml;tt. Att sylta och safta &auml;r gammal konserveringskunskap som tidigare var en n&ouml;dv&auml;ndighet men som &auml;r relevant &auml;ven idag &ndash; det &auml;r givande p&aring; m&aring;nga s&auml;tt att f&ouml;rs&ouml;ka leva mer i s&auml;song och att plocka och handla frukt och b&auml;r n&auml;r de &auml;r som b&auml;st.

Efter &ouml;ver 20 &aring;rs kokande delar Sanna med sig av sina b&auml;sta recept p&aring; marmelad, gel&eacute;, sylt, mos, och &auml;ven drycker som saft, lemonad och frukt- och b&auml;rlik&ouml;r. Och gl&ouml;m inte bort att du ocks&aring; kan sylta, torka och l&auml;gga in frukt och b&auml;r. I boken hittar du grundrecepten du inte kan var utan och Sannas egna favoriter som r&ouml;nnb&auml;rsgel&eacute; med calvados, rabarbermarmelad med citron och mandel, hemkokt nyponsoppa och lingonp&auml;ron. H&auml;r finns ocks&aring; recept p&aring; bland annat rostbr&ouml;d och brioche att servera till marmeladerna.

Ut&ouml;ver recepten l&auml;r du dig konserveringens grunder, med utg&aring;ngspunkt fr&aring;n fruktens eget magiska pektin &ndash; &auml;mnet som skapar den perfekta konsistensen. L&auml;s ocks&aring; om hur du f&ouml;rl&auml;nger h&aring;llbarheten p&aring; dina burkar. Att konservera &auml;r inte sv&aring;rt, det g&auml;ller bara att veta hur. Ju mer du kokar, iakttar och l&auml;r dig om olika tekniker, desto roligare blir det!