Nordisk sushi
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Natur & Kultur Allmänlitteratur |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 176 |
Vikt | 748 gr |
Utgiven | 2022-05-06 |
SAB | Qcabd-oec |
ISBN | 9789127178519 |
"Nordisk sushi är en guldgruva för den som vill komma igång, eller få inspiration till sushi."
<em>BTJ</em>
”Boken Nordisk sushi bjuder på inspirerande tips och medryckande recept.”
<em>Allt om Vin</em>
Vi har världens bästa fisk i Norden. Frida Ronge har arbetat med rå nordisk fisk på restauranger i många år och har en förkärlek för smaker och tekniker från Japan.
I denna reviderade nygåva av Fridas bok <em>Rå som sushi</em> läggs ännu mer fokus på just konsten att på ett enkelt sätt göra bästa möjliga sushi hemma – med både fisk, skaldjur, kött, grönsaker och svamp. Förutom fler recept på den vanligaste sushivarianten, nigiri, innehåller boken även ett gäng nya recept på maki (rullar), temaki (risstrutar) och ett antal sushi bowls.
Rå fisk är inte bara sushi utan också sashimi, som rå hälleflundra med brynt smör och yuzu, och tartar på vit fisk som syras med vinäger och citrusfrukter.
<em>”Jag blir jättetaggad på den här boken! ... Det är en väldigt rolig bok.”
</em>Jesper Lindkvist, Meny i P1