Bageriet : Bröd, bakverk & kakor

Bageriet : Bröd, bakverk & kakor
Författare
Förlag Natur & Kultur Digital
GenreMat och dryck
FormatEbok (PDF)
SpråkSvenska
Antal sidor153
Vikt0
Utgiven2021-09-10
SABQcae
ISBN 9789127174993

<em><strong>Utsett till Sveriges b&auml;sta bageri 2016.
</strong><strong>&Aring;rets kokbok inom kategorin Matbr&ouml;d i &Aring;rets Svenska M&aring;ltidslitteratur 2016!</strong></em>

<em>Bageriet&nbsp;</em>inneh&aring;ller recept som bakas s&aring; gott som dagligen p&aring; Bageri Petrus, ett av Stockholms b&auml;sta sm&aring; hantverksbagerier. Recepten representerar det sortiment av br&ouml;d, bullar och kakor som b&ouml;r finnas p&aring; ett bageri med bredd i sitt sortiment. Det &auml;r noga utvalda recept, allt fr&aring;n surdegsbr&ouml;d, frallor, bullar, kavlade bakverk till svenska klassiker och franskinfluerade br&ouml;d och kakor. Genom val av spannm&aring;l och tekniker skiljer sig smakerna p&aring; de olika br&ouml;den och bakverken mycket &aring;t. Petrus f&ouml;rs&ouml;ker t&auml;nka p&aring; att f&aring;nga in allt: frasigt, saftigt, syrligt, s&ouml;tt, salt, rostat, br&auml;nt, ljust, kladdigt och mjukt.

Recepten &auml;r ursprungligen gjorda f&ouml;r bageriet, men anpassade och noga testade f&ouml;r hemmabruk. Du f&aring;r &auml;ven veta hur man bakar dem p&aring; bageriet och knep som &auml;r anv&auml;ndbara hemma.

Bageriet k&auml;nnetecknas av specialfokus p&aring; mj&ouml;l, smakrika fullkornsmj&ouml;l som s&auml;tter ton p&aring; degar som tidigare bara bakats p&aring; vetemj&ouml;l. Tidigare har mj&ouml;let i stort sett bara anv&auml;nts f&ouml;r att binda ihop degen eller smeten, men p&aring; Petrus anv&auml;nder man mj&ouml;let som smaks&auml;ttare, &auml;ven i de s&ouml;ta br&ouml;den. Den lilla staben av bagare bidrar alla med olika kompetenser och intressen, som till exempel Paulo med portugisiska pastel de nata, Adam (&Aring;rets Bagare 2014) med sitt croissantn&ouml;rderi och Thipp som fixar den snyggaste finishen, inte minst p&aring; briocherna.

<strong>Petrus Jakobsson&nbsp;</strong>driver sedan h&ouml;sten 2012 Bageri Petrus tillsammans med sin fru Alexandra. Hans pappa &auml;r grossist av bageriprodukter s&aring; han har alltid sommar jobbat i branschen. Petrus har tidigare jobbat p&aring; Valhallabageriet, praktiserat p&aring; Riddarbageriet, jobbat p&aring; Ut&ouml;bageriet och varit chefsbagare hos Magnus Johansson i Hammarby Sj&ouml;stad och ser det fortfarande som det mest sp&auml;nnande yrket man kan ha.

<blockquote>

Bageri Petrus i Stockholm har gjort sig k&auml;nda f&ouml;r sina nyskapande (och goda! ) bakverk och br&ouml;d. Nu sl&auml;pper &auml;garen &nbsp;Petrus Jakobsson boken&nbsp;Bageriet.

Damernas V&auml;rld &nbsp;

Inspirerande recept.

Journal Chocolat&nbsp;

Boken inneh&aring;ller m&aring;nga olika recept p&aring; mest br&ouml;d och en del kakor, bra anvisningar p&aring; hur man g&aring;r till v&auml;ga i bakningen. Ger inspiration till att b&ouml;rja baka

Tran&aring;s-Posten&nbsp;

Fyllig bakbok.

Dagens Nyheter&nbsp;

En inspirerande bok med h&auml;rliga recept och en inblick i bageriets historia och riktigt snygga bilder!

Allers&nbsp;

Boktips f&ouml;r bakglada.

Hemlagat&nbsp;

'Bageriet' &auml;r en seri&ouml;s bok som ger en k&auml;nsla och inblick i hur ett bageri fungerar och vad som kr&auml;vs f&ouml;r att kunna skapa liknande br&ouml;d och bakverk i hemmet. Boken kr&auml;ver en del av sin anv&auml;ndare, men det man f&aring;r tillbaka g&ouml;r nog m&ouml;dan v&auml;rd.

Ume&aring; Tidning&nbsp;

</blockquote>