Pizza wizard : så gör du magisk pizza i hemmaugn

Pizza wizard : så gör du magisk pizza i hemmaugn
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor206
Vikt740 gr
Utgiven2021-10-13
SABQcaa
ISBN 9789127174443

”en generös, opretentiös och rättfram guide”
<em>G&ouml;teborgs-Posten</em>

&rdquo;&aring;rets pizzabibel&rdquo;<em>
SvD Perfect Guide</em>

Det h&auml;r &auml;r det nya standardverket f&ouml;r dig som vill laga pizza i hemmaugn. Oskar Montano fr&aring;n pizzast&auml;llena <em>800 grader</em> och <em>800 grader slice</em> i Stockholm har i den h&auml;r boken anpassat internationella pizzaklassiker s&aring; att det ska funka perfekt i hemmaugn. Recepten &auml;r fr&aring;n platser d&auml;r pizza &auml;r det viktigaste som finns. Allt fr&aring;n pizzameckat Neapel, d&auml;r pizzabagare betraktas som rockstj&auml;rnor, till Roms tunna, krispiga pizzor och New Yorks f&auml;rgstarka slicekultur.

Du f&aring;r veta hur du g&ouml;r perfekt fluffig grandma pie i ugnspanna med krispig n&auml;stan friterad botten, hur riktig pizza in teglia och pizza bianca g&ouml;rs b&auml;st hemma och vad en crispy New York-pizza egentligen &auml;r. Och dessutom &ndash; allt du m&aring;ste t&auml;nka p&aring; f&ouml;r att f&aring; en s&aring; mjuk och fluffig pizza som m&ouml;jligt n&auml;r du inte har en ugn p&aring; 500 grader.

&rdquo;I hans [Oskar Montanos] nya kokbok l&auml;r du dig hur du bakar den perfekta pizzan hemma.&rdquo;
<em>King Magazine</em>

&rdquo;Vackra bilder blandas med personliga betraktelser. Boken &auml;r l&auml;ttillg&auml;nglig och inspirerande. Man blir sugen p&aring; att &auml;ta pizza &ndash; och att ta sig an projektet att g&ouml;ra egna pizzor k&auml;nns pl&ouml;tsligt lite enklare.&rdquo;
<em>BTJ</em>

Oskar Montano &auml;r pizzabagare och uppvuxen i Stockholm. Med starka band till Rom och Neapel &auml;r han uppf&ouml;dd p&aring; italiensk mat. F&ouml;r boken&nbsp;<em>Pizza wizard&nbsp;</em>har han under de senaste &aring;ren anpassat restaurangernas degrecept s&aring; att de funkar i hemmaugn.