Modern självhushållning

Modern självhushållning
Författare
Förlag Natur & Kultur Digital
GenreMat och dryck
FormatEbok (PDF)
SpråkSvenska
Antal sidor335
Vikt0
Utgiven2022-04-08
SABQd
ISBN 9789127173675

<strong>Vann guld i Publishingpriset 2023 i kategorin Fackb&ouml;cker.</strong>

Utsedd till <em>B&auml;st alla kategorier</em> i &Aring;rets svenska m&aring;ltidslitteratur 2022. Boken vann ocks&aring; kategorin <em>Livsstilslitteratur</em>.

<blockquote>

En matnyttig och h&aring;llbar bok som aldrig kommer att g&aring; ur tiden

Allers

Vacker och handfast bok

G&aring;rd &amp; torp

</blockquote>

Detta &auml;r en sj&auml;lvhush&aring;llningsbok f&ouml;r 2020-talet. Alva Herdevall och Anders Rydell f&ouml;renar traditionella metoder med moderna id&eacute;er f&ouml;r att visa att en h&ouml;gre grad av sj&auml;lvhush&aring;llning &auml;r m&ouml;jlig f&ouml;r alla.

I <em>Modern sj&auml;lvhush&aring;llning</em> f&aring;r du l&auml;ra dig bisk&ouml;tselns hemligheter, hur du odlar egna snittblommor och hur du plockar en anka. Hur du g&ouml;r gin och tonic fr&aring;n grunden, k&auml;rnar och syrar sm&ouml;r och r&ouml;r ihop skovax. F&ouml;rvandlar m&ouml;rdarsniglar till foie gras och rabarberstj&auml;lkar till l&auml;skande sommarvin. Och varf&ouml;r inte tillverka hudkr&auml;m, kl&auml;cka kycklingar och g&ouml;ra din egen filbunke?

I hemmet utanf&ouml;r Uppsala driver Alva Herdevall och Anders Rydell ett sj&auml;lvhush&aring;ll i liten skala med blomsterodling, k&ouml;kstr&auml;dg&aring;rd, h&ouml;ns, ankor och bin.

<strong>Sagt om boken:</strong>

<blockquote>

Framf&ouml;r allt handlar boken om hur man g&ouml;r sitt liv mysigare, den egna maten godare och hemmet mer v&auml;ldoftande och mer estetiskt tilltalande.

Po Tidholm, Ord&amp;bild

En handbok f&ouml;r sm&aring;skaligt odlande och g&aring;rdsliv, men lika mycket en dr&ouml;mma-sig-bort-bok f&ouml;r den som b&ouml;rjar tr&ouml;ttna p&aring; storstaden

Kup&eacute;

Jag tycker den h&auml;r boken &auml;r j&auml;tterolig. Den ger en introduktion till det mesta man kan vilja producera sj&auml;lv.

Jesper Lindkvist, Meny i P1

</blockquote>