Vildplockad svamp

Vildplockad svamp
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreVäxter
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor190
Vikt530 gr
Utgiven2021-05-03
SABUfhe
ISBN 9789127171558

&rdquo;Vildplockad svamp &auml;r en inspirerande djupdykning i svamparnas v&auml;rld som fyller en funktion och &auml;r bra att ta med sig ut i skogen p&aring; svampplockningen.&rdquo; <em>BTJ</em>

Kan du &auml;ta r&ouml;ksvamp och g&aring;r det att smaks&auml;tta glass med r&ouml;dgul trumpetsvamp? Vilken vildplockad svamp &auml;r n&auml;stan om&ouml;jlig att skilja fr&aring;n tillagad kyckling? Var kan du plocka v&auml;rldens dyraste matsvamp i Sverige och hur kokar du egentligen en hummersoppa utan att anv&auml;nda n&aring;gra skaldjur? Och kanske det viktigaste av allt: Hur g&ouml;r du den perfekta svamptoasten?
I uppf&ouml;ljaren till succ&eacute;boken <em>Vildplocka</em>t ger Niki Sj&ouml;lund svar p&aring; dessa fr&aring;gor samtidigt som han inspirerar oss att g&aring; ut i naturen och &ouml;ppna &ouml;gonen f&ouml;r alla dessa fantastiska r&aring;varor som v&auml;xer vilt ute i v&aring;ra skogar, p&aring; &auml;ngar och fj&auml;ll.

I Norden finns det &ouml;ver 10 000 svamparter och ungef&auml;r 100 av dessa &auml;r goda att &auml;ta. I <em>Vildplockad svamp</em> samlar Niki fakta om ett 50-tal favoriter: var de g&aring;r att hitta, deras specifika k&auml;nnetecken, smaker och utseenden, eventuella risker f&ouml;r sammanblandning och hur de b&auml;st rensas, f&ouml;rvaras, f&ouml;r&auml;dlas och, inte minst, hur du f&aring;r ut det mesta av din svampsk&ouml;rd genom att se dem som individuella r&aring;varor som alla kr&auml;ver olika tillagningsmetoder.