Vildplockade ostron : berättelser, recept & bifångster
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Natur & Kultur Allmänlitteratur |
Genre | Mat och dryck |
Format | Klotband |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 165 |
Vikt | 744 gr |
Utgiven | 2020-09-04 |
SAB | Ugjed |
ISBN | 9789127169364 |
”Boken bjuder dels på recept från många av de krögare som hanterar Klemmings råvaror, men det som griper tag är hennes målande skildringar av sitt yrke - och den hängivenhet och uppoffring som det faktiskt kräver.” <em>Filter</em>
”<em>Vildplockade ostron </em>är allt annat än en konventionell kokbok. Det är lika mycket en högst personlig inblick i en ung kvinnas liv, där känslan för skärgården och havet med dess lockelser och faror skummar lika stark som Lottas rena kärlek till ostron.” <em>Gourmet</em>
”Vacker bok som ger mycket kunskap om ”ostronåret” och vårt svenska ostron: ostrea edulis, men också belyser hur krävande ostronfisket är samtidigt som det innebär stor frihet och total kontakt med naturen.” <em>Expressen</em>
Vildplockade ostron från svala vatten tillhör världens mer exklusiva råvaror – men arbetet med att dyka efter dem är kallt, hårt och slitigt. Lotta Klemming delar med sig av all den kunskap som arbetet i familjeföretaget
på Västkusten gett, men också om livet som ostrondykare. På ett personlig plan betyder arbetet i havet allt för Lotta, det ger henne den frihet hon sökt i hela sitt liv.