Tälja köksredskap
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Natur & Kultur Allmänlitteratur |
Genre | Hantverk och hobby |
Format | Häftad |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 139 |
Vikt | 404 gr |
Utgiven | 2020-06-05 |
SAB | P.06 |
ISBN | 9789127167957 |
”När jag täljer blir jag rofylld. Det är min avslappning, och samtidigt en påminnelse om skogen – en plats jag alltid saknar när jag inte är där. Att tälja bruksföremål till köket adderar en dimension till det meditativa, det är en konkret anledning till att plocka upp den där grenen som arboristerna i parken precis sågat ner. Skedar, slevar och salladsbestick fyller nödvändiga funktioner i köket, och varje gång jag använder dem påminns jag dessutom om hur viktigt skapandet är för mig. Även av något så anspråkslöst som en smörkniv i björk.”
I den här boken visar Moa Brännström Ott hur du kommer igång med täljandet, var du får tag på trä och vilka täljgrepp du behöver kunna. Steg för steg lär du dig att tälja raka skedar, böjda slevar, smörknivar, stekspadar och kåsor. Du får också lära dig hur du håller kniven vass och sköter om din yxa.