Stockholm för foodisar

Stockholm för foodisar
Serie ... för foodisar
Författare
Förlag Natur & Kultur Digital
GenreGeografi och resor
FormatEbok (PDF)
SpråkSvenska
Antal sidor175
Vikt0
Utgiven2019-10-19
SABNcaa.08
ISBN 9789127164383

"Det &auml;r en krogguide, men boken &auml;r mycket mer &auml;n s&aring;.&nbsp;<em>Stockholm f&ouml;r foodisar</em>&nbsp;&auml;r en av de b&auml;sta skildringar av Stockholm jag tagit del av, i klass med&nbsp;<em>Gentlemen</em>&nbsp;av Klas &Ouml;stergren och&nbsp;<em>Satan i gatan</em>&nbsp;av Veronica Maggio."&nbsp;&nbsp;<em>Jan Gradvall, DI Weekend</em>

Stockholm &auml;r en stad i f&ouml;r&auml;ndring. N&auml;stan varje vecka &ouml;ppnar det en ny vinbar, hantverksbageri eller restaurang och stockholmare sj&auml;lva har b&ouml;rjat leva sina liv mer och mer p&aring; krogen. Fr&aring;n att ha varit en stad pr&auml;glad av myndighetsut&ouml;vande, matmoralism och klagande grannar, har det uppst&aring;tt en motr&ouml;relse i form av en ny generation ute&auml;tare, kr&ouml;gare, kockar, b&ouml;nder, bagare, bartendrar, mathantverkare och sommelierer.

<em>Stockholm f&ouml;r foodisar</em> &auml;r en personlig guide till b&aring;de den nya v&aring;gens svenska krogar och till klassikerna. Det &auml;r en bok om naturvin, vegetariska mellanr&auml;tter, h&aring;rdf&ouml;ra surdegsbagare och b&aring;de k&ouml;tt-, kaffe- och gr&ouml;nsaksaktivister. Det &auml;r ocks&aring; en bok om &ouml;lhallar, sushihak, kinarestauranger, korv med br&ouml;d, kanelbullar och l&auml;ngst vilken tunnelbanelinje du b&ouml;r &aring;ka om du vill hitta norra Europas b&auml;sta kolgrillade shish kebab.

Detta &auml;r den sjunde boken i Natur &amp; Kulturs serie av personliga mat- och dryckesguider runtom i v&auml;rlden.

Jonas Cramby &auml;r f&ouml;rfattare och matskribent i blanda annat <em>Caf&eacute; Magazine</em>. I &aring;tta &aring;r recenserade han Stockholms krogar f&ouml;r <em>Metro</em> och han har tidigare gett ut guideboken <em>Tokyo f&ouml;r foodisar</em> samt sex mycket hyllade kokb&ouml;cker: <em>Texmex fr&aring;n grunden, Texas BBQ, Mackor, Taco loco, Japansk grillning</em> och <em>Korean BBQ</em>. B&ouml;ckerna har getts ut i flera l&auml;nder &ouml;ver hela v&auml;rlden.

&nbsp;

"Det &auml;r en krogguide, men boken &auml;r mycket mer &auml;n s&aring;. <em>Stockholm f&ouml;r foodisar</em> &auml;r en av de b&auml;sta skildringar av Stockholm jag tagit del av, i klass med <em>Gentlemen</em> av Klas &Ouml;stergren och <em>Satan i gatan</em> av Veronica Maggio."&nbsp; <em>Jan Gradvall, DI Weekend</em>

&rdquo;&Auml;ntligen en sympatisk och v&auml;ldigt trov&auml;rdig guide &ouml;ver Stockholms sk&ouml;naste utest&auml;llen.&rdquo; <em>Niklas Ekstedt</em>

&rdquo;Tack f&ouml;r en perfekt dejt-bok&rdquo; <em>Klara Doktorow</em>

"...hipsterk&auml;nsla, innefaktor och m&aring;ngkultur p&aring; ett initierat, rappt och roligt vis. (...) helt r&auml;tt f&ouml;r sin generation."&nbsp; <em>BTJ</em>

&nbsp;