Dietkompassen : vetenskapen visar vägen
Författare | |
---|---|
Förlag | Natur & Kultur Digital |
Genre | Hälsa, skönhet och sex |
Format | Ebok (EPUB) |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 271 |
Vikt | 0 |
Utgiven | 2020-01-10 |
SAB | Vmb |
ISBN | 9789127163317 |
”Det här är en bok som verkligen behövs och kan tilltala alla som vill veta mer om dietforskning.” <em>Amina Manzoor, medicinreporter på Dagens Nyheter</em>
"Dietkompassen är en smart vägvisare för den som är vilse i dietdjungeln. Den kan även användas som kurslitteratur för studier inom kost och hälsa." <em>BTJ</em>
Vad vi äter påverkar vår hälsa, men vilken diet är egentligen bäst?
Dietvärlden är full av motstridiga råd – ständigt nås vi av nya rön och forskningsresultat. Hur är det egentligen: Ska man undvika kolhydrater eller fett? Vad är hälsoför­delarna med periodisk fasta? Kan den rätta dieten rädda planeten och vilken sorts kosthållning passar bäst i just ditt liv? Dieter handlar om så mycket mer än mat, de är livsstilsval man gör med förhoppningen att uppnå något på lång sikt: må bättre, känna sig starkare, leva längre eller rädda klimatet.
När vetenskapsjournalisten Malin Attefall skapade den populära reality-serien <em>Bästa dieten </em>lät hon fyra par prova varsin diet under en månad: LCHF, 5:2-fasta, veganmat och statens kostråd. På bästa sändningstid fick tittarna följa parens med- och motgångar i vardagen och se hur deras hälsa påverkades av den nya kosten. I <em>Dietkompassen </em>gräver hon vidare och undersöker vad vetenskapen säger om de olika dieterna och hur det är att följa en diet, varje dag, varje vecka och i flera år.
”Det här är en bok som verkligen behövs och kan tilltala alla som vill veta mer om dietforskning.” <em>Amina Manzoor, medicinreporter på Dagens Nyheter </em>
”Dietkompassen är väldigt bra läsning överlag. Jag kan lätt rekommendera boken till andra.” <em>Jacob Gudiol, fysioterapeut, bloggare</em>
<em>och författare
</em>”Som läkare har jag länge saknat en bok som denna att sätta i händerna på motiverade patienter.” <em>Kerstin Brismar, läkare och professor i diabetesforskning</em>
”En uppfriskande och ärlig guide till att hitta just sin väg inom kost och hälsa.” <em>Lisa Andersson, 5:2-inspiratör
</em>”Väldigt intressant redogörelse av vegokost. Befriande att slippa pseudovetenskap.” <em>Mattias Kristiansson, chefredaktör Vego</em>
"En härligt intressant bok, speciellt när man är nyfiken på vilken diet man ska välja.” <em>Emil Spanos, kökschef, följare av</em>
<em>livsmedelsverkets kostrekommendationer</em>
”Bokens fördjupning av tv-serien Bästa dieten är bra. Den visar att vi fungerar olika och att alla kostval inte passar alla.” <em>Mia Rundlöf, LCHF-inspiratör</em>