Japanska bakverk

Japanska bakverk
Författare
Förlag Natur & Kultur Digital
GenreMat och dryck
FormatEbok (PDF)
SpråkSvenska
Antal sidor159
Vikt0
Utgiven2019-08-31
ISBN 9789127161214

&rdquo;I japanska konditorn Ai Venturas oemotst&aring;ndliga godsaker m&ouml;ts det b&auml;sta av asiatisk, europeisk och amerikansk bakkonst.&rdquo;<em> Svenska Dagbladet</em>

"Skapar inspiration och baklust"&nbsp;<em>BTJ</em>

De japanska bakverken f&ouml;renar det b&auml;sta av asiatisk, europeisk och amerikansk bakkonst. H&auml;r finns otroliga konsistenser &ndash; l&auml;tt och fluffigt, kr&auml;migt och segt &ndash; och sofistikerade smaks&auml;ttningar fr&aring;n matcha och k&ouml;rsb&auml;rsblom till vanilj och choklad, och inte minst en arsenal av tekniker och tricks som &ouml;ppnar upp en ny v&auml;rld f&ouml;r den nyfikna hemmakonditorn.

I boken delas bakverken in i tre huvudgrupper. <em>Wagashi</em> &auml;r traditionella japanska bakverk som till exempel de f&auml;rgglada mochi-riskakorna, <em>yogashi</em> &auml;r bakverk inspirerade av v&auml;st, som matcharullt&aring;rta, jordgubbsshortcake och cheese souffl&eacute;, och <em>kashipan</em> &auml;r delikata japanska vetebr&ouml;d, med eller utan fyllning.

Den erfarna japanska konditorn <strong>Ai Ventura</strong>, som sedan n&aring;gra &aring;r bor i Stockholm, ger l&auml;saren ett helt nytt s&auml;tt att t&auml;nka p&aring; s&aring; grundl&auml;ggande moment som att vispa gr&auml;dde eller g&ouml;ra en t&aring;rtbotten. F&ouml;rutom ett 40-tal recept och ett antal teknikgenomg&aring;ngar f&aring;r vi bekanta oss med japanska bakingredienser, som b&ouml;npastor av olika slag, rismj&ouml;l, pumpor och s&ouml;tpotatis, och bjuds dessutom p&aring; en inblick i den japanska tecermonin <em>chado</em>.