Japanska bakverk
Författare | |
---|---|
Förlag | Natur & Kultur Allmänlitteratur |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 159 |
Vikt | 620 gr |
Utgiven | 2019-08-31 |
ISBN | 9789127161191 |
”I japanska konditorn Ai Venturas oemotståndliga godsaker möts det bästa av asiatisk, europeisk och amerikansk bakkonst.”<em> Svenska Dagbladet</em>
"Skapar inspiration och baklust" <em>BTJ</em>
De japanska bakverken förenar det bästa av asiatisk, europeisk och amerikansk bakkonst. Här finns otroliga konsistenser – lätt och fluffigt, krämigt och segt – och sofistikerade smaksättningar från matcha och körsbärsblom till vanilj och choklad, och inte minst en arsenal av tekniker och tricks som öppnar upp en ny värld för den nyfikna hemmakonditorn.
I boken delas bakverken in i tre huvudgrupper. <em>Wagashi</em> är traditionella japanska bakverk som till exempel de färgglada mochi-riskakorna, <em>yogashi</em> är bakverk inspirerade av väst, som matcharulltårta, jordgubbsshortcake och cheese soufflé, och <em>kashipan</em> är delikata japanska vetebröd, med eller utan fyllning.
Den erfarna japanska konditorn <strong>Ai Ventura</strong>, som sedan några år bor i Stockholm, ger läsaren ett helt nytt sätt att tänka på så grundläggande moment som att vispa grädde eller göra en tårtbotten. Förutom ett 40-tal recept och ett antal teknikgenomgångar får vi bekanta oss med japanska bakingredienser, som bönpastor av olika slag, rismjöl, pumpor och sötpotatis, och bjuds dessutom på en inblick i den japanska tecermonin <em>chado</em>.