Efterrätter

Efterrätter
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Allmänlitteratur
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor159
Vikt740 gr
Utgiven2018-09-10
SABQcaam
ISBN 9789127158580
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Efterrätter på restaurang tenderar ofta att vara överarbetade med garnityr och pynt, eller så bjuder de på smakkombinationer som både låter och smakar häftigt - men inte nödvändigtvis särskilt gott. Istället kan en kula god hemgjord glass räcka, en bit paj, lite chokladmousse eller bara några skivor apelsin med honung och pistaschnötter om det är ont om tid.

Att Olle T Cellton skiljer sig från många andra kockar är inte bara tydligt i det salta köket, han har en kunskap och en stil även när det gäller sött som är unik i Sverige. Olles fokus ligger inte på länders gränser utan på att det ska smaka riktigt gott. Det finns så mycket gott överallt och begränsar du dig finns det ju en risk att du missar något helt fantastiskt!

I "Efterätter" har Olle samlat sina bästa söta recept. Här finns allt från enkel engelsk citronposset och olivoljekaka med smak av apelsin, till mer tidskrävande efterrätter som den franska klassikern marjolaine. Flera av recepten gör Olle dagligen både hemma och på restaurang Babette.

<strong>Olle T Cellton&nbsp;</strong>&auml;r uppvuxen i Malm&ouml; och har jobbat p&aring; krogar i uppv&auml;xtstaden, Edinburgh, London, K&ouml;penhamn och San Francisco. Numera &auml;r han k&ouml;kschef p&aring; Babette i Stockholm som han driver med n&aring;gra v&auml;nner. Olle har tidigare skrivit "Salt, socker &amp; vin&auml;ger" (2014) och "Enkel god mat" (2016).

Efterr&auml;tter var pristagare i <em>M&aring;ltidsakademiens</em> pris f&ouml;r b&auml;sta m&aring;ltidslitteratur. En del av motiveringen l&ouml;d &rdquo;&hellip; den enda boken du beh&ouml;ver om s&ouml;tsaker".

&rdquo;Under drygt ett &aring;r har Olle testat och experimenterat med fler tartedegar, mousser, kr&auml;mer och kakor &auml;n han trodde existerade. Resultatet &auml;r en bok med fokus p&aring; efterr&auml;tter som inte bara ser bra ut utan framf&ouml;r allt smakar riktigt gott.&rdquo;&nbsp;<em>V&auml;sterbottenskuriren</em>

&rdquo;M&aring;nadens kokbok! Olle T. Cellton &auml;r k&ouml;kschefen som &auml;lskar&nbsp;efterr&auml;tter, i arbetet med den h&auml;r boken har han verkligen grottat ner sig i dessertk&ouml;ket.&rdquo;&nbsp;<em>Sk&ouml;na hem</em>