Japansk grillning : Yakitori, yakiniku och koreansk BBQ

Japansk grillning : Yakitori, yakiniku och koreansk BBQ
Författare
Förlag Natur & Kultur Digital
GenreMat och dryck
FormatEbok (EPUB)
SpråkSvenska
Antal sidor175
Vikt0
Utgiven2017-05-20
SABQcaa
ISBN 9789127153967
<blockquote>

Jag vill &auml;ta ALLT i den boken. Jonas har verkligen tagit grillningen till en ny h&ouml;gniv&aring;.

<em>Allt om Mat</em>

Boken &auml;r mer &auml;n en vanlig kokbok, det &auml;r en studie i ett s&auml;tt att leva och &auml;ta som verkligen inspirerar till sk&ouml;na grillkv&auml;llar i goda v&auml;nners lag.

<em>I Form</em>

</blockquote>

Ingen annan grillning ger lika mycket resultat f&ouml;r lika lite anstr&auml;ngning som den japanska. Tillbeh&ouml;ren och s&aring;serna tar minuter att f&ouml;rbereda och k&ouml;ttet sekunder att grilla. De sm&aring; bordsgrillarna &auml;r enkla, portabla och s&aring; billiga att vem som helst kan tillaga festm&aring;ltider i parker, p&aring; balkonger eller till och med inomhus.

Det &auml;r &auml;ven ett oerh&ouml;rt socialt s&auml;tt att &auml;ta. Alla hj&auml;lps &aring;t, man str&auml;cker sig efter tillbeh&ouml;r, pratar, plockar och dricker i timmar tills man &auml;r s&aring; full av skratt, och blaskig iskall lager, att man m&aring;ste h&aring;lla sig i golvet f&ouml;r att inte trilla av.

Men japansk grillning handlar inte bara om maten, det &auml;r ocks&aring; en mindfulness&ouml;vning. R&aring;varor, porslin och verktyg v&auml;ljs med omsorg och n&aring;got s&aring; enkelt som en bit kyckling, lite salt och eld kan med hj&auml;lp av lite &ouml;vning, r&auml;tt teknik och att vara totalt engagerad i nuet transformeras till n&aring;got sublimt.

<strong>Jonas Cramby</strong>&nbsp;&auml;r matskribent i bland annat Caf&eacute; Magazine och Metro. Han har gett ut fyra mycket hyllade kokb&ouml;cker:&nbsp;<em>Texmex fr&aring;n grunden, Texas BBQ, Mackor</em>och&nbsp;<em>Taco loco.&nbsp;</em>B&ouml;ckerna har getts ut i flera l&auml;nder &ouml;ver hela v&auml;rlden.

<blockquote>

Jonas Cramby prickar av n&auml;sta matlagningstrend.

<em>Ume&aring; Tidning</em>

Kul, inspirerande och s&auml;kert mycket gott.

<em>Buff&eacute;&nbsp;</em>

Jonas Cramby sl&aring;r ett slag f&ouml;r enkel men kvalitativ grillning.

<em>Allt om Vin</em>

I Jonas Crambys nya bok&nbsp;<em>Japansk grillning</em>&nbsp;st&aring;r allt du beh&ouml;ver veta f&ouml;r att lyckas.

<em>Lantliv</em>

Det m&auml;rks att det &auml;r en erfaren skribent som med penna och svett skapat boken. Sida efter sida slungas l&auml;saren mellan enast&aring;ende bilder, informativa stycken och framf&ouml;r allt: fr&auml;mmande &ndash; men mycket inspirerande recept.

<em>Dalarnas Tidning</em>

H&auml;ftig och inspirerande matkonstbok f&ouml;r s&aring;v&auml;l mat- som grilln&ouml;rdar.&nbsp;Boken &auml;r mer &auml;n en vanlig kokbok, det &auml;r en studie i ett s&auml;tt att leva och &auml;ta som verkligen inspirerar till sk&ouml;na grillkv&auml;llar i goda v&auml;nners lag.

<em>I Form</em>

Gl&ouml;m villatr&auml;dg&aring;rdarnas maffiga statussymboler och de senaste &aring;ren allt st&ouml;rre k&ouml;ttstycken. N&auml;r du grillar japanskt &auml;r det enkla, portabla grillar som g&auml;ller. S&aring; enkla att vem som helst kan tillaga en festm&aring;ltid.

<em>Allt om Mat</em>

<em>Japansk grillning</em>&nbsp;av Jonas Cramby tar den matintresserade till andra sidan klotet, d&auml;rman grillar gott med lite anstr&auml;ngning. F&ouml;rutom recept p&aring; koreansk bbq, yakitori, yakiniku och izakaya l&auml;r man sig konsten att grilla som en i mindfullness.

<em>Blekinge L&auml;ns Tidning</em>

</blockquote>