Smakäventyret : att lära små barn äta mat

Smakäventyret : att lära små barn äta mat
Författare
Förlag Natur & Kultur Digital
GenreHälsa, skönhet och sex
FormatEbok (EPUB)
SpråkSvenska
Antal sidor170
Vikt0
Utgiven2015-11-07
SABQcaba
ISBN 9789127144019

<em >K&auml;ra nyblivna f&ouml;r&auml;lder!</em>

<em>Den h&auml;r boken &auml;r till dig. Det &auml;r den bok jag &ouml;nskar att n&aring;gon hade stuckit i min hand n&auml;r jag skulle b&ouml;rja ge mina bebisar mat. F&ouml;r inte hade jag en aning om hur viktig det f&ouml;rsta &aring;rets smaktr&auml;ning &auml;r. N&auml;r barn n&auml;rmar sig 2-&aring;rs&aring;ldern blir de ofta vad forskare kallar f&ouml;r neofobiska &ndash; de blir skeptiska mot ny mat. D&aring; &auml;r det sv&aring;rare att l&auml;ra dem &auml;ta bra mat, som broccoli, leverpastej, &auml;gg och lax. D&auml;rf&ouml;r beh&ouml;ver du ta tillvara din bebis nyfikenhet. Ni beh&ouml;ver ge er ut p&aring; ett &auml;ventyr tillsammans och utforska smak och konsistens bortom det s&ouml;ta och flytande.</em>

<em >Du k&auml;nner kanske precis som jag &auml;ven en r&auml;dsla f&ouml;r att barnet ska f&aring; i sig f&ouml;r lite n&auml;ring eller f&ouml;r mycket salt. Det kr&auml;vs en bra dos sj&auml;lvf&ouml;rtroende och kunskap f&ouml;r att motst&aring; industrins lobbying. F&ouml;r vem kom egentligen p&aring; att en pulverblandning av vetemj&ouml;l, skummj&ouml;lk, palm- och rapsolja, koncentrerad fruktjuice och tillsatta vitaminer &auml;r b&auml;ttre f&ouml;r bebisar &auml;n hemlagad mat?</em>

<em>Jag hoppas att denna bok ska inspirera till gl&auml;djefyllda upplevelser vid matbordet. Du kommer med s&auml;kerhet att beh&ouml;va torka en del kladd. Se det som en investering i ditt barns h&auml;lsa.</em>

<span ><strong>Ann Fernholm</strong>,&nbsp;</span>mamma, vetenskapsjournalist och fil. dr i molekyl&auml;r bioteknik.

<h3><span ><strong>Sagt om boken:&nbsp;</strong></span></h3>

<span >"Man vinner mycket p&aring; att smaktr&auml;na barnen tidigt, f&ouml;r vi &auml;ter vad vi l&auml;rt oss som mycket sm&aring;. H&auml;r &auml;r boken som tar tillvara nyfikenheten p&aring; mat redan innan ett&aring;rsdagen."
</span><strong>Juryn f&ouml;r t&auml;vlingen &Aring;rets Svenska M&aring;ltidslitteratur 2016</strong>