Det sötaste vi har : om socker och växande kroppar

Det sötaste vi har : om socker och växande kroppar
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur Akademisk
GenreHälsa, skönhet och sex
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor355
Vikt540 gr
Utgiven2014-09-29
ISBN 9789127137950
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Vad skulle du tänka om du såg någon mata en kanin med läsk? Eller om du fick reda på att grannfamiljens mops fick glass varje fredag, godis varje lördag och gick på hundkalas varje söndag? Det finns inget djur vi skulle ge den mat som vi ger våra barn idag. De skulle bli sjuka, få hål i tänderna och ont i magen. Idag har 10 till 25 procent av alla barn oförklarliga magknip.


I <em>Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar </em>berättar vetenskapsjournalisten Ann Fernholm om hur den historiskt höga konsumtionen av socker och vitt mjöl ställer till det i barnens kroppar. Det är en svindlande resa som går från lever och hjärna, till tarmar och ben. Hon visar hur de sjukdomar och problem som ökar bland barn över hela världen – astma, allergier, glutenintolerans, typ 1 diabetes, depression, fetma, autism, adhd, akne och en för tidig pubertet – går att knyta till söt och vetemjölsbaserad mat och ett stillasittande liv.