Fem asiatiska kök : vardagsmat från Kina, Korea, Japan, Vietnam och Thailand
Författare | |
---|---|
Förlag | Natur & Kultur |
Genre | Mat och dryck |
Format | Häftad |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 191 |
Vikt | 472 gr |
Utgiven | 2008-09-22 |
SAB | Qcabd-o |
ISBN | 9789127116665 |
Fem svenska familjer med rötter i Asien delar generöst med sig av sina bästa recept vardagsrätter där råvaran lyfts fram genom den enkla matlagningen. Det är recept med genuina smaker anpassade efter svenska förhållanden.
Klassiska koreanska husmanskosträtter som bibimbap och bulgogi samsas med kinesisk mapu tofu, japansk sukiyaki, vietnamesiska vårrullar och thailändsk tom yam-soppa. De flesta av recepten är mycket enkla att laga till och tar ofta inte mer än 1520 minuter. Familjernas personliga erfarenheter inspirerar och lär ut typiska grundsmaksättningar, förmedlar kökskultur och praktiska tips kring dukning och vett och etikett i Asien. En skafferidel med vanligt förekommande ingredienser för varje kök finns naturligtvis också med här. Med dessa kunskaper som grund kan varje matlagare sedan göra sitt eget crossoverkök.