Hopkokbok : 29 recept från när och fjärran för unga kockar
Författare | |
---|---|
Förlag | Natur & Kultur Allmänlitteratur |
Genre | Facklitteratur barn och ungdom |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 64 |
Vikt | 0 |
Utgiven | 1996-10-15 |
SAB | Qcaa,u |
ISBN | 9789127057951 |
Hopkokboken är en annorlunda och inspirerande kokbok, för unga eller oerfarna kockar. Här finns lättlagade och spännande recept från både när och fjärran. Recepten är enkelt och överskådligt illustrerade, med ett uppslag per recept. Instruktionerna är uppställda steg och steg och så enkla att följa att barnen utan svårigheter kan laga maten själva. Men det är också recept som lämpar sig väl att göra ihop med andra – kompisar eller föräldrar.
Boken inleds med en "hur-gör-man?-sida" med tips och förklaringar, som underlättar för nybörjarna i köket. Boken är spiralbunden så att den kan ligga uppslagen utan att slås igen, och alla recept är testade och godkända av författarens egna barn.
Hopkokboken ger matlust och lust att laga mat, och gör oss nyfikna på mat från andra länder. <hr> Lisa Lundmark illustrerar ofta i fackpress och tidskrifter. Hopkokboken är hennes debut som barnboksillustratör.
Lisa bor i Bergshamra utanför Stockholm, och lagar mycket mat tillsammans med sina två söner. Recepten i boken har hon samlat från grannar, vänner och bekanta.