44 små rätter : lättlagad kinesisk vardagsmat

44 små rätter : lättlagad kinesisk vardagsmat
Författare
Medverkande
Förlag Natur & Kultur
GenreMat och dryck
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor111
Vikt390 gr
Utgiven2007-08-15
SABQcabd-oea
ISBN 9789127026964
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Kinesisk mat är mer än biff med bambuskott och friterade bananer med glass, det vet alla som en gång har varit i Kina. Det går också utmärkt att laga genuin kinesisk mat hemma utan en massa specialingredienser.

Här presenteras 44 kinesiska vardagsrätter som är enkla att laga även i våra svenska kök. Pekingsoppa, kyckling gongbao, räk- och fläskfärsfyllda dumplings, yuxiangfläsk, tofugryta och stekta nudlar är bara några exempel på de goda och lättlagade recepten i boken.

Vi får också följa med till Peking och det traditionella firandet av det kinesiska nyåret hemma hos familjen Jiang och ute på stadens gator.

Peking i Kina har en lång tradition av god mat eftersom kejsaren och hans ämbetsmän såg till att värva landets bästa kockar. I dag finns det åtta stora dominerande kök och maten i Peking har inslag av alla dessa kök.