Nya nordiska köket : naturen, smakerna och filosofin

Nya nordiska köket : naturen, smakerna och filosofin
Författare
Medverkande
Förlag Norstedts
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor235
Vikt940 gr
Utgiven2014-10-03
SABQcabd
ISBN 9789113052465
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "Nordisk måltidslitteratur".
Vinnare i The Gourmand World Cookbook Awards 2016 som Bästa skandinaviska kokbok

Nordisk matlagning är bäst i världen och matintresserade från hela världen reser hit speciellt för att besöka krogar som Restaurang Frantzén, Noma och Fäviken. <em>Nya nordiska köket </em>är en hyllning till allt som gör vår mat så speciell - de naturliga råvarorna från skog och mark, odlade grödor och uppfödda djur från ett allt mer ekologiskt jordbruk, och fisken från våra rena och kalla hav och många insjöar.

I den här boken träffar vi bland annat Claus Meyer, grundaren till Noma och en förgrundsperson inom den nya nordiska matlagningen, vi går på promenad i skogen med Roland Rittman, en hängiven expert på ätbara vilda örter och andra växter, och vi besöker ishotellet i Jukkasjärvi där ren och röding är stående inslag på vintermenyn.