Kyckling : från vardag till lyx

Kyckling : från vardag till lyx
Författare
Medverkande
Förlag Norstedts
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor152
Vikt778 gr
Utgiven2012-09-05
SABQcaak
ISBN 9789113041018
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

<em>Kyckling - från vardag till lyx </em>är uppföljaren till den populära <em>Lax - från vardag till lyx</em>. Här finns sextio enkla och frestande recept som alla klarar av att göra: vardagsmat som är snabblagad och festligare anrättningar som tar lite mer tid.

Det finns plockmat, soppor, sallader, pajer, grytor, gratinerat, stekt och kokt - helt enkelt kyckling tillagad på alla sätt som tänkas kan. Smaksättningarna går från italienskinspirerade med parmesan, basilika och pinjenötter till asiatiska smaker med till exempel chutney, chili och sesamfrön. Däremellan smaksättningar från världens alla andra hörn. Några klassiker från 1980-talet får också plats: bakad potatis med curry- och kycklingröra, crêpes och kyckling Marengo, till exempel. Du får även reda på hur du tillagar kyckling på olika vis och vilka innertemperaturer som är lämpliga.

För tjugo, trettio år sedan var kyckling inte alls så vanligt på de svenska matborden, och när den åts var det oftast helstekt kyckling. Sedan dess har kycklingkonsumtionen ökat dramatiskt och numera är kycklingfilé populärt i de svenska hushållen. Paula Ahlsén Söder vill helst att vi använder hela kycklingen och att vi väljer frigående fåglar.

<em>Kyckling - från vardag till lyx</em> är kokboken för dig som älskar kyckling och behöver idéer till nya härliga rätter. Med Paula Ahlsén Söders vackra upplägg, Susanne Hallmans mustiga bilder och Pernilla Qvists fina formgivning är det dessutom en perfekt inspirationsbok.