Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok utgiven för femtiotredje året i följd. 2013
Medverkande | |
---|---|
Förlag | Norstedts |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 185 |
Vikt | 474 gr |
Utgiven | 2012-10-25 |
SAB | Qca:k |
ISBN | 9789113035130 |
Gastronomiska Akademiens årligen utkommande bok är världens äldsta skrift i sitt slag. Årets tema är julen, personligt skildrad av kunniga och välbekanta kulturpersonligheter.
Forskarna Karin Johannisson, Jan-Öjvind Swahn och Stephan Rössner med flera skriver om jul och gastronomi ur olika aspek­ter: historiska, kulinariska, drastiska och delikata. Dick Harrison berättar om hur det kungliga juldrickandet såg ut förr och Nordiska museets chef Christina Mattsson redogör underhållande för grötgubben vars lilla nylle ska titta upp ur julgrötfatet.
Utöver all julmagi finns också texter om helt annat, som restaurangrecensionernas utveckling och en intervju med Årets Kock 2012 som generöst ger unika och personliga recept till några juldelikatesser.
Forskarna Karin Johannisson, Jan-Öjvind Swahn och Stephan Rössner med flera skriver om jul och gastronomi ur olika aspek­ter: historiska, kulinariska, drastiska och delikata. Dick Harrison berättar om hur det kungliga juldrickandet såg ut förr och Nordiska museets chef Christina Mattsson redogör underhållande för grötgubben vars lilla nylle ska titta upp ur julgrötfatet.
Utöver all julmagi finns också texter om helt annat, som restaurangrecensionernas utveckling och en intervju med Årets Kock 2012 som generöst ger unika och personliga recept till några juldelikatesser.