Millas kalastårtor
Författare | |
---|---|
Förlag | Norstedts |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 125 |
Vikt | 589 gr |
Utgiven | 2011-03-18 |
SAB | Qcae |
ISBN | 9789113032337 |
Millas kalastårtor har sedan sin första utgåva räddat kalas över hela landet. Med sin galna stil har Camilla Tubertini tänjt på gränserna för vad en kalastårta kan vara - från pytontårta till hjärtegrynstårta, popcorntårta och bajstårta. Nu är hon tillbaka med en uppdatering av Millas kalastårtor som innehåller tretton helt nya kalasrecept, samtidigt som många av de ursprungliga bilderna uppdaterats.
Handen på hjärtat, hur många småbarn tycker om gräddtårta, den där gjord på sockerkaka? Mmh, inte så många. I Millas kalastårtor har Camilla Tubertini tagit sig friheten att ändra "materialstandarden" för kalastårtor. Den kan bestå av glass, chokladbollssmet, mousse eller varför inte "tårtsmask" - en mumsig massa du gör själv som är enkel att arbeta ihop och som kan formas och fyllas på tusen olika sätt! Den är dessutom perfekt att bygga både stora och små våningstårtor med, och det är så enkelt att barnen själva kan vara med och baka sin födelsedagstårta.
Längst bak i boken bjuder Camilla Tubertini på väl beprövade basrecept på sockerkakor, maränger, glasyrer och fyllningar. Hon lär också ut sina egna, förenklade tekniker för att jobba med glasyrer och choklad, som passar barn och alla som aldrig bakat en tårta förr.
Bland nyheterna finns snurriga tårtan, cacakaka, sista-minuten-tårta, surpuppsrutor, vimsekakor och nöff-å-mu-sorbet. Millas kalastårtor är rikt illustrerad och innehåller inspirerande bilder på både tårtor, dekorationer, barn som skapar och kalasar samt på produkter som författarinnan tipsar om och som är bra att ha hemma när man ska baka tårta.