Ugnsstek på franska : gott i ugnen med nöt, fläsk, kalv, lamm, fågel och fisk

Ugnsstek på franska : gott i ugnen med nöt, fläsk, kalv, lamm, fågel och fisk
Författare
Medverkande
Förlag Norstedts
GenreMat och dryck
FormatKartonnage
SpråkSvenska
Antal sidor167
Vikt870 gr
Utgiven2011-09-29
SABQcaa
ISBN 9789113028187
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Det här är det franska lantköket när det är som bäst - enkelt, rustikt och vällagat!

Stéphane Reynaud inspirerades till kockyrket av sin morfar som var slaktare och var bara tjugo år när han öppnade sin första bistro i Paris. I dag driver han en framgångsrik restaurang i Montreuil i utkanten av huvudstaden och pendlar hem till sin barndoms hemtrakter i Ardèche i södra Frankrike. I Ugnsstek på franska får vi ta del av hans bästa recept på såväl kött som fisk i ugn, för veckans alla dagar.

Boken är indelad efter veckodagarna och innehåller både klassiker som traditionell fransk kalvstek och lammracks med honung och mer nydanande ugnsrätter som tonfisk med lufttorkad skinka och vildsvinsfilé med blåbär. Tillbehören lagas i samma skola: rustikt och gott.
På söndagarna tycker Reynaud att vi ska vila och ger exempel på lättlagade och oemotståndliga rätter av veckans rester. Sammanlagt presenteras runt hundra härliga recept från den franska vardagsmatlagningen.

Ugnsstek på franska är såld till flera länder, och den första av Stéphane Reynauds kokböcker som översatts till svenska. Jamie Olivers tidning Jamie Magazine säger: "En framtida storsäljare och en ovärderlig källa för alla som letar efter enkla franska recept att tillaga."
Missa inte denna introduktion till den franska ugnskonsten!