Italiensk afton : maten - kulturen - musiken

Italiensk afton : maten - kulturen - musiken
Författare
Medverkande
Förlag Norstedts
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor118
Vikt554 gr
Utgiven2009-11-06
SABQbaa
ISBN 9789113026787
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Musik, mat och vin går hand i hand och för många av den italienska operans mästare var gastronomin en viktig del i livet. På cd:n som följer med boken finns musik som ackompanjerar recepten från de olika regionerna. Författaren berättar om de fyra stora kompositörerna Gioachino Rossini, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini och Ruggero Leoncavallo och deras förhållande till sin hemtrakts lokala kök.

Få länder har haft en så brokig historia som Italien, som blev enat så sent som 1871. Århundraden av invasioner och belägringar av turkar, araber, normander, österrikare, spanjorer och amerikaner har förstås satt sina spår även i det italienska köket.
Fattiga tider födde kreativitet. Samtidigt har man alltid värnat om traditionen och tagit till vara vad naturen erbjuder. Italienarna har förmånen att kunna odla frukt och grönsaker som på få andra ställen i Europa. Samtidigt är Mat är glädje och ett sätt att umgås som än idag förenar familj och vänner.