Klaras hälsomat : 5 steg till ett friskare och smalare liv
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Norstedts |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 162 |
Vikt | 1010 gr |
Utgiven | 2009-09-18 |
SAB | Qcabb |
ISBN | 9789113023441 |
"Att äta hälsosamt handlar om att känna glädje i mat som gör oss piggare och friskare. Att känna att vi väljer den nyttiga maten, inte för att vi borde eller för att vi måste utan för att vi vill och för att det är gott."
De flesta av oss har stor tillgång till fräscha råvaror och det gäller bara att lära sig att välja rätt och att prioritera. Att se möjligheter i råvarorna och göra det bästa av dem. Många har en önskan om att gå ner i vikt, en önskan om att bli piggare och att orka mer. Att lägga om sina vanor på lång sikt är därför det bästa sättet. Kortsiktiga dieter eller metoder är däremot aldrig någon lösning på problemet.
Med denna bok lär du dig att skämma bort din kropp och dina smaklökar med god och nyttig mat. Du lär dig kombinera och tillaga råvaror så att det blir en läcker och livgivande måltid. Något som gör att du inte vill ha tillbaka den dåliga maten.
Idén är att öka intaget av fullkorn och andra långsamma kolhydrater och minska på socker, vitt mjöl och tillsatser i maten som konsistensgivare och smakförstärkare. Då minskar suget efter snabba kolhydrater och dåliga fetter. Detta ger dig en kropp med mer motståndskraft mot sjukdomar. Att välja mycket grönsaker i form av rotfrukter, kålsorter, bladgrönt och baljväxter är att välja mat som bygger upp kroppen i stället för att bryta ner den. Ren mat rik på antioxidanter, mineraler och vitaminer.
De fem stegen till hälsa:
1. In med baljväxter och grönsaker
2. Bort med socker och vitt mjöl
3. Ät rätt fett
4. Njut gott och lyxigt på helgen
5. Börja lämplig träning
Kokboksförfattaren Klara Desser kommer nu med sin åttonde bok på temat nyttig mat. Den egna erfarenheten av att upptäcka och lära sig tycka om nyttig mat och en önskan om att inspirera andra ligger till grunden för hennes böcker. Att nyttig mat kan vara både god, vacker, festlig och frestande hjälper hennes man, fotograf Hans Desser, till att förmedla.
De flesta av oss har stor tillgång till fräscha råvaror och det gäller bara att lära sig att välja rätt och att prioritera. Att se möjligheter i råvarorna och göra det bästa av dem. Många har en önskan om att gå ner i vikt, en önskan om att bli piggare och att orka mer. Att lägga om sina vanor på lång sikt är därför det bästa sättet. Kortsiktiga dieter eller metoder är däremot aldrig någon lösning på problemet.
Med denna bok lär du dig att skämma bort din kropp och dina smaklökar med god och nyttig mat. Du lär dig kombinera och tillaga råvaror så att det blir en läcker och livgivande måltid. Något som gör att du inte vill ha tillbaka den dåliga maten.
Idén är att öka intaget av fullkorn och andra långsamma kolhydrater och minska på socker, vitt mjöl och tillsatser i maten som konsistensgivare och smakförstärkare. Då minskar suget efter snabba kolhydrater och dåliga fetter. Detta ger dig en kropp med mer motståndskraft mot sjukdomar. Att välja mycket grönsaker i form av rotfrukter, kålsorter, bladgrönt och baljväxter är att välja mat som bygger upp kroppen i stället för att bryta ner den. Ren mat rik på antioxidanter, mineraler och vitaminer.
De fem stegen till hälsa:
1. In med baljväxter och grönsaker
2. Bort med socker och vitt mjöl
3. Ät rätt fett
4. Njut gott och lyxigt på helgen
5. Börja lämplig träning
Kokboksförfattaren Klara Desser kommer nu med sin åttonde bok på temat nyttig mat. Den egna erfarenheten av att upptäcka och lära sig tycka om nyttig mat och en önskan om att inspirera andra ligger till grunden för hennes böcker. Att nyttig mat kan vara både god, vacker, festlig och frestande hjälper hennes man, fotograf Hans Desser, till att förmedla.