Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok. 2010
Medverkande | |
---|---|
Förlag | Norstedts |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 164 |
Vikt | 436 gr |
Utgiven | 2009-10-29 |
SAB | Qca:k |
ISBN | 9789113023380 |
Årets Gastronomisk kalender är den 50:e utgåvan av denna världens, i sitt slag, äldsta årliga skrift. Temat i år är fest, traditioner och läckerheter.
I den fina festupplagan medverkar de vittra akademiledamöterna som ytterst underhållande berättar sina personliga minnen av fester, stora och små, lyckade och misslyckade. Årets kock Victor Westerlind bjuder till en festmiddag. Guide Michelin, som firar 25-årsjubileum i Sverige 2009, beskrivs av en av de hemliga medarbetarna - Gastronomisk kalenders redaktör sedan många år.
Jan-Öjvind Swahn porträtteras och ger sina folkloristiska synpunkter på såväl fest som vardag med gastronomiska förtecken.
Kalenderns lärda redaktion består av Jan-Öjvind Swahn, Magdalena Ribbing, Christina Möller, Niklas Rådström och Lars O. Lagerqvist.
I den fina festupplagan medverkar de vittra akademiledamöterna som ytterst underhållande berättar sina personliga minnen av fester, stora och små, lyckade och misslyckade. Årets kock Victor Westerlind bjuder till en festmiddag. Guide Michelin, som firar 25-årsjubileum i Sverige 2009, beskrivs av en av de hemliga medarbetarna - Gastronomisk kalenders redaktör sedan många år.
Jan-Öjvind Swahn porträtteras och ger sina folkloristiska synpunkter på såväl fest som vardag med gastronomiska förtecken.
Kalenderns lärda redaktion består av Jan-Öjvind Swahn, Magdalena Ribbing, Christina Möller, Niklas Rådström och Lars O. Lagerqvist.