Kokkonstens Italien
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Albert Bonniers Förlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 256 |
Vikt | 1601 gr |
Utgiven | 2000-08-18 |
SAB | Qcabd-i |
ISBN | 9789100570088 |
Följ med till Italien och njut av dofterna och smakerna från ett av världens mest uppskattade kök. Besök en livlig marknadsplats i Palermo, ett elegant caffè i Venedig, en rustik trattoria i Umbrien och låt dig lockas av landets alla specialiteter från norr till söder. Kokkonstens Italien är en elegant och överdådig kokbok med stämningsfulla miljöbilder, vackra akvareller och över 140 illustrerade klassiska och nyskapade recept. Recepten är indelade i fem kapitel som följer den italienska måltidens mönster ¿ från antipasti till primi, secondi, contorni och dolci ¿ och spänner från enkla och rustika till mer komplicerade och raffinerade rätter. Här finns bland annat recept på spröda salviagrissini från Ligurien, halstrad paprikasallad från Sicilien, jätteravioli med ägg och tryffel från Emilia-Romagna, fylld kalvbringa från Lombardiet och chokladkyssar från Veneto. Michele Scicolone berättar personligt och levande om sina egna matupplevelser och hyllar de regionala skillnaderna och variationsrikedomen i det italienska köket. Hon berättar om italienarnas mästerliga förmåga att skapa kulinariska sensationer av de enklaste råvaror och delar med sig av sin kunskap om allt från tillverkning av parmesanost och grappa till kafékultur och marknadstraditioner. Kokkonstens Italien är en bok för alla som älskar det italienska köket och vill resa i fantasin till pastans och prosciuttons förlovade land!
Michele Scicolone är författare, lärare och journalist med mat, vin och resmål i Italien som specialitet. Hon har skrivit ett flertal böcker om Italien och italiensk matlagning och medverkar i flera stora amerikanska tidningar och tidskrifter, bland andra Washington Post, Gourmet och Eating Well.