Håkan Larssons vin och fest
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Albert Bonniers Förlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 239 |
Vikt | 0 |
Utgiven | 2008-06-10 |
SAB | Qcaa |
ISBN | 9789100118020 |
Håkan Larssons Vin och fest är en unik vin-och matbok där recept från Sveriges bästa kockar förenas med detaljerade vinförslag. Allt presenterat i den lättsamt pedagogiska form som gjort Håkan Larsson till en av Sveriges mest uppskattade vin- och matskribenter. År 2003 kom Håkan Larssons Vin & Mat som blev en stor succé med över 40 000 sålda exemplar. Här kombinerades för första gången läckra menyer med konkreta vinförslag, komplett med prisläge och Systembolagets varunummer. Nu kommer den efterlängtade uppföljaren, ännu mer fokuserad på ögonblicken som förgyller vardagen eller markerar högtidliga tillfällen i livet. Grundupplägget är detsamma som i föregångaren: festliga, lättlagade och noggrant utformade recept på både stora menyer och enskilda festrätter åtföljs av texter som dels beskriver smakerna, dels ger nyckeln till de perfekta vinvalen i varje enskild situation. Det ger läsaren en härlig valfrihet. Den som vill lagar bara den frestande maten, en annan väljer att också följa det detaljerade vinförslaget och någon läser texten noga och kan framstå som den perfekta värdinnan eller värden som ger sina gäster en initierad bakgrund till varför smakerna harmonierar så utmärkt i glas och på tallrik. I Håkan Larssons Vin och fest är alltså festtemat ännu mer accentuerat och håller en hög kvalitetsprofil, utan att för den skull bli fin i kanten. Ett nytt inslag är att Håkan Larsson till en del rätter ger ett annorlunda vinförslag för den som är road av att prova mer vågade varianter. Naturligtvis finns alternativ till alla viner i en särskild avdelning, och vinförslagen kommer fortlöpande att uppdateras på tidningen Allt om Vins hemsida. Det finns också en egen avdelning helt ägnad åt den viktiga starten på kalaset. Här finns förslag på de bästa aperitiferna och recept på lättlagade och festliga tilltugg för alla tillfällen. Recepten som kommer från tidningen Allt om Vin är utarbetade av några av landets bästa kockar och restauranger.