Mellan hjortron och oliver : en värld full av recept
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Albert Bonniers Förlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 397 |
Vikt | 0 |
Utgiven | 2007-08-07 |
SAB | Qcaa |
ISBN | 9789100112400 |
Tessa Kiros har en spännande släkthistoria. Med en mamma från Finland och en grek-cypriotisk pappa, själv född i London och uppvuxen i Sydafrika, gift med en italienare och med ryskt blod i ådrorna Förutom det har Tessa Kiros också en stor passion för mat, vackra ting och för att samla vänner och familj runt sitt bord och dela några av livets glädjeämnen mat, dryck och gemenskap. Hon visar, gudomligt vackert illustrerat, att mat är kultur och tradition. Här finns inspirerande recept som airani från Cypern, baklava från Grekland, inlagd sill från Finland, champagnerisotto från Italien och revbensspjäll från Sydaftrika. Tessa Kiros får oss att känna dofter och smaker från hela världen, och hon förmedlar med kärlek de recept hon burit med sig genom livet..
Jag har alltid förvarat mina favoritrecept i anteckningsböcker och jag hoppas att du kommer att finna en plats för dem bland dina egna bordsdukar. Varsågod, här är de recept jag älskar. Tessa