Jamies kök
Författare | |
---|---|
Förlag | Albert Bonniers Förlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Kartonnage |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 336 |
Vikt | 1820 gr |
Utgiven | 2004-04-16 |
SAB | Qcaa |
ISBN | 9789100103637 |
Den nakna kocken och Den nakna kockens återkomst, har blivit enastående försäljningsframgångar i Sverige. Nu kommer äntligen hans tredje bok på svenska! Fifteen är namnet på hans nya Londonrestaurang, som även fungerar som restaurangskola. Jamie säger själv att studier inte var hans starka sida, och den här boken handlar om hans arbete med att utbilda 15 arbetslösa problemungdomar till förstklassiga kockar. Tillsammans med dem får vi lära oss alla de knep som gör matlagningen lätt, lustfylld och lyckad. I kapitel för kapitel går Jamie igenom tillagningsmetoder som stekning, grillning, pochering, ångkokning, bakning och bräsering. I inspirerande texter och närbilder visas hur man på bästa sätt hackar grönsaker, filear fisk, styckar kyckling och formar pasta. Här finns mer än 100 nya recept som alla bär Jamie Olivers omisskännliga prägel av charm och lättsamhet. I hans sällskap blir till och med inköpsrundan ett nöje! Jamies kök är inte någon traditionell baskokbok. Den kan snarare ses som en inspirationskälla till att börja experimentera med recept och tillagningsmetoder som man kanske inte tidigare vågat sig på. Här finns inga enkla standardrecept, istället lär vi oss att laga förstklassiga maträtter, fast på ett enkelt och roligt sätt. Att laga mat med den här boken är som att ha Jamie själv på besök hemma i köket. Tillsammans med honom känns det mesta lätt och utan att man vet ordet av kan man vara i full färd med att baka sin egen ravioli, eller med att laga äkta kycklingleverparfait. Även om Jamie Oliver inte längre vill kalla sig Den nakna kocken, är hans matlagningsfilosofi sig lik. Mat som lagats med ett leende blir alltid godast!