Allt om Mat : Vinguide 2005

Allt om Mat : Vinguide 2005
Författare
Medverkande
Förlag Albert Bonniers Förlag
GenreMat och dryck
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor203
Vikt0
Utgiven2004-10-26
SABQcaf
ISBN 9789100103163
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

För tredje året i rad kommer nu Allt om Mat – Vinguide. Detta är den enda vinguiden i Sverige där Systembolagets samtliga viner har provas och betygssätts. Här hittar du vitt, rött, rosé, mousserande, champagner och starkviner, listade i kategorierna fyndviner, mer än prisvärda, prisvärda och ej prisvärda viner. Lättlästa artiklar om vinländer och druvor ger boken extra värde, liksom ett användbart avsnitt om konsten att kombinera mat och vin. Vinguiden rymmer även tio-i-topplistor, årgångstabeller och de alltid lika populära förteckningarna över årets bästa och sämsta viner. Så fort dessa listor släpps tar vinerna slut på Systembolaget! 2005 års upplaga av Allt om Mat:s vinguide även ett tiosidigt register, där alla röda och vita viner står listade i bokstavsordning. Tack vare detta är det nu ännu lättare att hitta sitt favoritvin och det behändiga formatet gör att vinguiden alltid kan finnas med, både på resan och till vardags. Med Allt om Mat:s vinguide behöver du aldrig mer riskera att komma hem med ett dåligt vin, bara för att du glömt namnet på det du egentligen ville köpa. För innehållet svarar Allt om Mat:s vinprovargrupp, som i över 30 år har provat och betygssatt viner. Gruppen består av Jan Holmström, som tidigare var chefredaktör för Allt om mat, och Håkan Larsson, författare till boken Rött, vitt, rosé, som utsågs till världens bästa vinbok 2003. Dessutom ingår vinskribenten Magnus Waern, Mischa Biling, som är ansvarig för dryckesutbildningen vid Restauranghögskolan i Grythyttan och Bengt-Göran Kronstam, som är ordförande i Vinskribenternas förening.