Små förlag kan teckna direktavtal med Storytel – men får lägre ersättning

Ombytta roller. Ersättningen som Storytel betalar förlagen skiljer sig kraftigt åt mellan de minsta förlagen och de med stora ljudbokskataloger.

Den goda nyheten är att fler mindre förlag kan teckna avtal direkt med Storytel. Den dåliga nyheten är att dessa nya förlag får nöja sig med 40 procent av revenue share-royaltyn istället för standardnivån 50 %. Dessutom kan förlag med större kataloger få motsvarande 60-70 procent.

Det började med att ett mindre förlag hörde av sig och undrade varför Boktugg skrivit att Storytels standardavtal har gett 50 procent (till förlaget) på revenue share-royaltyn (vars nivå i kr/h dessutom ändras varje kvartal). De hade nämligen bara fått 40 procent när de skrev avtal.

För att läsa just denna artikel krävs någon av dessa prenumerationer:

Logga in eller Prenumerera.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

1870: ny historisk roman av Joakim Weman

Precis lagom till Bokmässan i Göteborg utkommer ”1870”. Den är Joakim Wemans tredje roman och den andra i Damremontserien; historiska romaner som utspelar sig i Frankrike åren 1855-1919.